Seizoenen van Feestelijkheden in Den Haag


Proef de Magie van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Den Haag

Nieuwjaar Den Haag

Valentijnsdag ideeën Den Haag

Pasen Den Haag

Koningsdag Den Haag

Bevrijdingsdag Den Haag

Vaderdag Den Haag

Moederdag Den Haag

Pinksteren Den Haag

Hemelvaartsdag Den Haag

Zomerfeest Den Haag

Winterfeest Den Haag

Sint Maarten Den Haag

Sinterklaas Den Haag

Kerst Den Haag

1. Oud en Nieuw – Wanneer de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, ondergaat Den Haag een transformatie tot een magische wereld vol vuurwerk en festiviteiten. Straten verlichten met schitterende reflecties van kleurrijke lichten, terwijl mensen elkaar begroeten met wensen van geluk. Vier het nieuwe jaar met een glas champagne en heerlijke oliebollen terwijl u de lucht in het donker ziet oplichten.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of in het naastgelegen bos in de buurt. Zorg ervoor dat u een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep haalt in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat synoniem voor romantiek, en op deze dag wordt deze romantische sfeer nog verder versterkt. Ervaar een romantische boottocht in de omgeving, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een knus restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Tijdens Pasen voelt u de lentebries. Kinderen gaan op zoek naar paaseieren in de tuinen, terwijl families zich verzamelen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – Oranje is de kleur van de dag op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Alle straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en feestelijke parades. Geniet van traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de vieringen meemaakt.

6. Op 5 mei herdenken wij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni is het tijd om onze vaders te verwennen op Vaderdag met ontbijt op bed, luxe diners en bijzondere geschenken. Vaak wordt een goed glas bier of wijn gekozen als favoriete manier om uw vader te eren.

8. Op Moederdag verdienen moeders de koninklijke behandeling. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. De stad wordt vervuld van vreugde en gemeenschapsgevoel met Pinksteren. Tijdens Pinksteren organiseren kerken speciale diensten en zijn er vaak kleurrijke optochten en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Met Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, heeft u een vrije dag om van te genieten. Breng uw tijd door met fietsen in het park, een wandeling maken, of de culinaire schatten van de regio ontdekken.

11. Laat de zomer tot zijn recht komen met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ervaar de wereldse smaken bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Den Haag.

12. Den Haag Winterfeest – Als de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de wintermagie tot leven. Vermaak jezelf met schaatsen op de ijsbanen, geniet van dampende chocolademelk en verheug je op de feestelijke kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door langs de deuren te gaan met lantaarns en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Vier Sinterklaas in Den Haag! Op 5 december deelt de goedheiligman cadeautjes uit aan kinderen. Laat je verrassen door kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten viert. Als je van lekker eten houdt, zijn onze gourmetschotels de ideale keuze voor een geslaagde avond thuis op 5 december.

15. Wil je kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en trakteer uzelf op kant-en-klare catering die bij u thuis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om te genieten van de bijzondere cultuur en culinaire hoogstandjes van de stad. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een heerlijke herinnering kan worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.